ИНФОРМАЦИЈА ДО ЈАВНОСТА
Согласно новонастанатата ситуација во нашата земја и согласно најновата препорака од Владата на Република Северна Македонија која беше донесена денеска на 10 март 2020 година, а истата се однесува за одложување на јавните собири и настани, се дискутираше и за новите засилени мерки за заштита на населениото, како и превенција од понатамошно ширење на вирусот. Македонскиот народен театар ја информира јавноста дека повторно ги пролонгира/откажува сите настани и претстави кои беа закажани во следниот период, заклучно со 24 - ти март 2020 година.
За продолжување на редовната репертоарска програма дополнително ќе ја информираме јавноста.

Со почит,
НУ Македонски народен театар
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk