МНТ со „Кец на десетка" гостува во Струмица

Претставата со спонтан хумор „Кец на десетка", по текст на Митко Бојаџиски, во режија на Драган Спасов-Дац и Јордан Симонов, а во продукција на Македонскиот народен театар, по втор пат ќе гостува во Домот на културата „Антон Панов", Струмица.

Во претставата во која играат: Александар Микиќ, Тања Кочовска, Нина Гачиќ-Деан и Ивица Димитријевиќ, од премиерната изведба во 2017 год. до денес има повеќе од 70 (седумдесет) изведби, а публиката по секоја изведба е освоена, задоволна и насмеана.

Темата е блиска за секој гледач, ситуациите се комични, а од
сцената лесно се комуницира со публиката.

Изведбата е закажана за 18 октомври со почеток во 20:00 часот.

Срдечно,
РСМ НУ Македонски народен театар
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk