Одлука на оценувачката комисија за доделување на наградите на 54-от МТФ „Војдан Чернодрински“
На 54. издание на МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, Македонскиот народен театар во официјалната програма се претстави со претставата „Макбет“ во режија на Нела Витошевиќ, а оценувачкото жири ја донесе следната одлука:

Награда за костимографија се доделува на Роза Трајческа - Ристовска за костимите во претставата „Макбет“ на НУ Македонски народен театар – Скопје.

Награда за сценографија се доделува на Костантин Трпеноски за сценографијата во претставата „Макбет“ на НУ Македонски народен театар – Скопје.

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk