„Само глас“ свечено ќе го отвори 23. Интернационален фестивал на монодрамата - Битола
На 14 мај, Македонскиот народен театар со претставата „Само глас“ свечено ќе го отвори 23. Интернационален фестивал на монодрамата во Битола. 

Претставата е во изведба на првенците од ансамблот на МНТ, Звездана Ангеловска и Никола Ристановски, како и балетанот Николас Хоурсеау, а театарската публика на овој реномиран и повеќедецениски фестивал оваа година ќе има можност да погледне тринаесет монодрами од повеќе различни држави. 

 
РСМ НУ Македонски народен театар
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk