Влези не се соблакај-25 години брак Весна Петрушевска и МНТ

Актерката Весна Петрушевска на 13 март со почеток во 20 часот ќе го одбележи јубилејот 25 години во брак со МНТ. Незаборавна вечер со премиерата на „ВЛЕЗИ НЕ СЕ СОБЛАКАЈ“.
Ќе ве насмее, ќе ве расплаче, ќе ве испрати со љубов... Жената која стои исправено пред сите предизвици.Таа има секогаш нешто да ви каже!

Весна Петрушевска е родена на 10 март 1970 г. во Скопје. Дипломира на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на Факултетот за драмски уметности,Скопје, на отсекот за актерска игра во класата на проф. Димитрие Османли во 1992 г. Од 1993 г. работи во Македонски народен театар - Скопје.


Вашите билети може да ги купите на билетарницата во МНТ или онлајн на https://mnt.mk/online/index.php?id=375

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk