„Поткровје“ според „Цената“ на Артур Милер

 • Автор: Артур Милер
 • Режисер:

   

  Александар Ивановски

 • Информации:

  Играат:
  Томислав Давидовски
  Елена Кузманов
  Горан Ников
  Хари Михајловски


   

   

   

   

   

  Сценограф:Ненад Тонкин
   
  Дизајн на плакат:Тео К. Атанасовски

   


  Инспициент: Вукица Александрова
  Дизајнри на светло: Игор Ѓеоргиев и Даниела Атанасова
  Тон - мајстор: Александар Арсиќ
  Реквизитер: Павле Кралевски
  Гардеробер: Валентина Чонкова
  Шминка и фризура: Бранка Пљачковска
  Декоратери: Саво Ивановски, Васил Мешковски

 • Премиерна изведба: Сабота, 09 Декември 2023
 • Времетраење: 120 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
,,Се е прашање на гледна точка, и ако не можете да ја разберете гледната точка тогаш невозможно е да ја разберете цената." Поткровје е претстава која ја истражува цената на одлуките, одговорноста која ја имаме кон себе и кон семејството, и вината со која живееме поради изборите што сме ги направиле.
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk