Мој термин

 • Автор: По мотивите на Лорен Бафи и Висенте Виљануева
 • Режисер:

  Синиша Евтимов

   

 • Информации: Адаптација на текст: Синиша Евтимов и Благоја Бошковски
  Превод: Благоја Бошковски
  Извршен продуцент: Виктор Рубен
  Сценограф: Илина Ангеловска
  Костимограф: Александар Ношпал
  Дизајнер на маски: Горан Игњатовски
 • Премиерна изведба: Четврток, 16 Мај 2019
 • Времетраење: 90
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
 • Следни изведби:
  7.03.2024 од 20:00 часот
  27.03.2024 од 20:00 часот

Можеме ли компулсивно-опсесивните нарушувања да ги читаме како парадигма на нашето современо живеење? Колку во ова време на високи технологии, сепак, се соочуваме со недостаток на вистинска комуникација? Дали надминувањето на сопствените проблеми, стравови, опсесии и фрустрации можеме да го пронајдеме во решавањето на проблемите на другите? Можно ли е нашите проблеми, стравови, опсесии и фрустрации да резултираат со љубов? Дали опсесивно-компулсивното нарушување на одредена личност ставено во радикално поинаков контекст може да се претвори во генијалност? Дали е можно авторитетот подобро да функционира кога е прикриен, затскриен зад маската на „обичноста“? Дали елекромагнетните бранови од мобилите телефони нè полудуваат? Можно ли е да се отвори Пандорината кутија што ја носиме во себе за храбро да се соочиме со сите зла кои ќе излезат од неа и да ги надминеме или победиме?
Оваа пиеса отвора многу прашања, одговорите остануваат на публиката.

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk