СИТЕ СМЕ ПТИЦИ

 • Автор: Важди Муавад
 • Режисер: Слободан Унковски
 • Информации:

  Преведувач од француски: Калиопа Петрушевска
  Сценограф: Бранко Хојник
  Костимограф: Роза Трајческа-Ристовска
  Драматург: Јелена Мијовиќ
  Композитор: Ирена Поповиќ-Драговиќ
  Советник по историја: Натали Земон Дејвис
  Дизајнер на проекции: Милчо Узунов
  Асистент на сценографот: Илина Ангеловска

  Извршен продуцент: Виктор Рубен

 • Премиерна изведба: Сабота, 17 Декември 2022
 • Времетраење: 195
 • Пауза: Да
 • Сцена: Голема
Оваа моќна современа драма која спојува повеќе јазици и различни светови на искуства, го истражува и идентитетот за тоа кои сме - или мислиме дека сме.
Во драмата на оригиналниот и современ автор од либанско-канадско потекло, Важди Муавад, додека во светот се случува израелско-палестинскиот конфликт и нападите, едно семејство е во теснец и е принудено да се соочи со сето она што го знаат за својот идентитет. Поради терористичкиот напад во Ерусалим младиот израелско-германски генетски истражувач Еитан паѓа во кома, додека неговата  девојка Вахида (американка со арапско потекло) е оставена да ја открие неговата семејна тајна…

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk