МAMMA MIA!

 • Автор: Музика и текст: Бени Андерсон | Бјорн Улвеус | текст: Кетрин Џонсон | по приказната на: Џуди Крејмер
 • Режисер: Наташа Поплавска
 • Информации: Препев и превод:Тина Трпкоска
  Диригент:
  Бисера Чадловска
  Кореограф:
  Олга Панго
  Сценограф:
  Александар Дениќ
  Костимограф:
  Роза Трајческа – Ристовска
  Дизајн супервизор:
  Емил Петро
  Дизајн на звук: 
  Бојан Угриновски 
  Дизајн на светло:
  Горјан Темелкоски
  Извршен продуцент:
  Симона Угриновска 
  Инспициент:
  Вукица Александрова
  Вокални корепетитори:
  Сара Николовска и Ана Костадиновска 
  Корепетитор на солисти и хорски ансамбл:
  Билјана Петровска
 • Премиерна изведба: Недела, 24 Декември 2017
 • Времетраење: 180 минути
 • Пауза: Да
 • Сцена: Голема

MAMMA MIA!

Преку хитовите на АББА се раскажува комичната приказна за тинејџерка која е во потрага по нејзиниот вистински татко на еден грчки островски рај.
Фактот што над 54 милиони луѓе ширум светот се вљубени во ликовите, приказната и музика ја чини MAMMA MIA! претстава за врвно уживање! Мајка. Ќерка. Тројца потенцијални татковци. И патување низ просторот кое нема никогаш да го заборавите!   
Авторката, Кетрин Џонсон, го развива дејството на оваа весела и интересна приказна на прекрасниот грчки остров. Во пресрет на свадбата, желбата на ќерката да го открие идентитетот на татко ѝ враќа назад на островот тројца мажи од минатото на мајка ѝ коишто за последен пат го посетиле пред 20 години.
Раскажувачката магија на безвременските песни на АББА претставува двигател на волшебната приказна за љубовта, смеата и пријателството, креирајќи незаборавна претстава. Големата актерска екипа, веселата атмосфера и експлозивните танчерски нумери заедно ја прават МAMMA MIA! загарантирана хит-претстава за секој театар.

Проектот се реализира во копродукција помеѓу Македонски народен театар и Проспот д.о.о./Presented by Arrangement with Music Theatre International/Europe.


Prospot d.o.o е млада компанија која се бави со театарска и музичка продукција. Претставите “The Sound Of Music”, “I Love You, You’re Perfect, Now Change” i “Moped Show Live” се дел од продукцијата кои ги потпишува Prospot и кои доживеале голем успех во Словенија. Квалитетот на работењето и достигнувањата на оваа компанија потврдени се и со добивањата на ексклузивните права за првокласна продукција „MAMMA MIA!“ во Словенија, Србија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Бугарија и Романија. Компанијата Prospot ја води Јуриј Франко, славниот југословенски скијач од осумдесеттите години кој со еднаков успех ги остварува и успесите во светот на бизнисот, а во последниве години се бави и со продукција на мјузикли и театарски претстави. Особено е горд на фактот што неговата компанија после шест години работа успева да ги обезбеди правата за мјузиклот „MAMMA MIA!“ чија премиера прво беше во Белград, а потоа во Љубљана и Загреб. На компанијата Prospot и е голема чест да биде копродуцент, заедно со Македонски народен театар, на овој голем хит, ширум светот. 

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk