Осамениот запад

 • Автор: Мартин Мекдона
 • Режисер: Јане Спасиќ
 • Информации: Сценограф: Енес Деари
  Костимограф: Бранкица Јордановска
  Превод на текстот: Горјан Милошевски и Јане Спасиќ
  Дизајнер на плакат: Немања Трајковиќ
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
Преку црн ирски хумор „Осамениот запад“ раскажува приказна за двајца браќа кои под влијание на околностите имаат особен начин на гледање на реалноста и специфичен однос. Линејн е мало место кое морално ги корумпира своите жители, дури и Отецот/ Пасторот е немоќен да ги врати работите на „прав пат“. Единствената шанса е можеби во младата Грлин, но тоа останува да видиме.

 

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk