Тероризам

 • Автор: од Владимир и Олег Пресњаков
 • Режисер:

  Јордан Симонов

 • Информации: Извршен продуцент: Виктор Рубен
  Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
  Музика: Горан Трајковски
  Плакат и анимација: Срѓан Јаниќијевиќ
 • Премиерна изведба: Четврток, 16 Април 2015
 • Времетраење: 90 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: Мала
Тероризмот е присутен како тиранија на стравот кој ги корумпира и брутализира секојдневните аспекти на нашите животи и тука се поставува основното прашање, дали тероризмот е и наша антрополошка зададеност. Ова се само дел од тезите и дилемите кои овој текст ги поставува, низ едно комично видување фокусирано на обичните луѓе во кризни ситуации и во ситуации каде што постои висок притисок врз нив. Драмата фрагментарно напишана, во пет навидум неповрзани приказни, во себе носи една непредвидливост и динамичност карактеристична за делата на руската апсурдна комедија од почетокот на минатиот век.

Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk