МАЕСТРАЛНАТА МИРЈАНА КАРАНОВИЌ КАКО КОНТРОВЕРЗНАТА МАРЛЕН ДИТРИХ ВО ПРЕТСТАВАТА НА САРАЕВСКИОТ НАРОДНИОТ ТЕАТАР, ДОАЃА ВО СКОПЈЕ!

Почитувани,
Следниот проект на Авалон Продукција можеби е невообичаен, но е секако специјален.
На 4ти март, во Македонскиот Народен Театар, сите ќе имаме можнот да ја гледаме сигурно една од најголемите југословенски глумици, Мирјана Карановиќ во улога на контроверзната германска ,,femme fatale", холивудската глумица, пејачка и активистка, Марлен Дитрих.
Во режија на Харис Пашовиќ, еден од највлијателните драматурзи и режисери во Југоисточна Европа, претставата „Marlene Dietrich – Pet tačaka optužnice“ ја имаше својата меѓународна премиера на италијанскиот фестивал ,,Mittelfest", а на 4ти март ќе одржи ексклузивна премиера во Македонскиот Народен Театар.
,,Уметноста не може да биде удобна и сигурна. Ако си уметник, мораш да се изложуваш, да одиш подалеку од другите" Марлен Дитрих беше таков уметник".
А, таква е и оваа претстава.
Влезниците се во продажба по цена од:
1.500 денари и 
ВИП - 2.000 денари.
Ваша,
Авалон Продукција
 
Виртуелна прошетка Музеј

БИЛЕТАРНИЦА:
+389.2.3230.304

АДМИНИСТРАЦИЈА:
+389.2.3216.725

АДРЕСА:
ул. 11 Март бр. 3, 1000 Скопје

e-mail: info@mnt.mk